Multinationals steken 1,5 miljard in aanpak plastic afval

Een groep van dertig multinationals, waaronder BASF, Dow, DSM, ExxonMobil en Shell, investeren de komende vijf jaar 1,5 miljard dollar om plastic zwerfafval in het milieu te ‘elimineren’. 

De bedrijven hebben hiervoor ‘Alliance to End Plastic Waste’ (AEPW) opgericht. Het is een non-profit organisatie van bedrijven die kunststoffen maken, gebruiken, verkopen, verwerken, inzamelen en recyclen.

De alliantie wil onder andere infrastructuur ontwikkelen om afval in te zamelen, te beheren en meer te recyclen. Ook wil ze samenwerken met organisaties die bezig zijn om plastic afval te verminderen en op te ruimen. De organisatie richt zich ook op het bevorderen van nieuwe technologieën die recycling en terugwinning van kunststoffen gemakkelijker maken en waarde creëren uit alle gebruikte kunststoffen. Ook gaat AEPW aandacht schenken aan de educatie.

Delen:
Author