Titan LNG bouwt tweede LNG-bunkeringponton

Fluxys en Titan LNG bouwen samen een bunkeringponton om vloeibaar aardgas (LNG) als scheepsbrandstof ruimer beschikbaar te maken in de Antwerpse haven en regio. Het ponton wordt midden 2020 in gebruik genomen en ondersteunt de scheepvaart in de omschakeling naar een schoner emissieprofiel.

Het bunkeringponton FlexFueler 002 krijgt als standplaats de haven van Antwerpen. Het ponton biedt bunkeringdiensten aan binnenschepen en kleine kustschepen in de Antwerpse haven en regio. FlexFueler 002 is het tweede LNG-bunkeringponton naar Titanontwerp. Het is identiek aan het FlexFueler 001 ponton dat binnen ongeveer drie maanden in Amsterdam in gebruik wordt genomen.

De vraag naar LNG en bunkeringinfrastructuur in de scheepvaart neemt toe. Dit komt doordat de normen voor zwavelgehalte van scheepsbrandstof strenger zijn geworden en in 2020 nog verder verscherpen. Overschakelen op deze brandstof vermindert de uitstoot van zwavel en fijn stof en tegelijk gaat de uitstoot van stikstofoxide en CO2 drastisch omlaag.

Delen:
Tags
Author