Shell neemt batterij-firma Sonnen over

Het Duitse bedrijf Sonnen komt volledig in handen van Shell. Sonnen richt zich op slimme energieopslagsystemen en innovatieve energiediensten voor huishoudens. De overname sluit aan op de eerder kenbaar gemaakte ambitie van Shell New Energies om meer en schonere energieoplossingen te leveren.

Volgens Shell zal volledige eigendom van Sonnen het bedrijf in staat stellen meer keuze te bieden aan klanten die op zoek zijn naar betrouwbare, betaalbare en schonere energie. Het streven is om de bouw van een klantgericht energiesysteem te versnellen zodat meer huishoudens energie-onafhankelijk kunnen worden en kunnen profiteren van nieuwe kansen op de energiemarkt.

Sonnen levert batterijen en opslagsystemen voor energie. De SonnenBatterie bijvoorbeeld is een thuisaccu die het gebruik van zonne-energie in een huishouden optimaliseert en ’s nachts energie levert met behulp van zonne-energie die overdag wordt opgewekt.

Dit besluit volgt op een investering van Shell in mei 2018 in Sonnen en het betekent dat Sonnen na goedkeuring en voltooiing van de regelgeving een volledige dochteronderneming van Shell wordt.

Delen:
Author