Manon Bloemer nieuwe directeur VNCI

Manon Bloemer is per 1 mei de nieuwe directeur van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Zij volgt Colette Alma op die na vijftien jaar afscheid neemt.

Manon Bloemer is momenteel werkzaam als managing director bij Vopak. Na haar studie bedrijfskunde in Rotterdam werkte zij de eerste veertien jaar bij Unilever. In 2006 maakte Bloemer de overstap naar Vopak, waar zij in 2013 managing director werd. Over haar nieuwe functie zegt ze: ‘Veilig, schoon en groen, dat zijn de thema’s waar het om draait. Ik kijk ernaar uit om daar samen met het professionele VNCI team en alle leden aan te mogen werken. De chemie is met recht een Topsector.’

Scheidend directeur Colette Alma: ‘De brede kennis en ervaring van Manon sluiten uitstekend aan bij de uitdagingen en vragen waar de chemische industrie op het moment voor staat. Ik heb er vertrouwen in dat zij van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie zal zijn en draag met een gerust hart het stokje over.’

Delen:
Tags
Author