Vopak verkoopt drie terminals

Vopak verkoopt haar terminals in Amsterdam, Hamburg en Algeciras (Spanje) aan First State Investments. Bij elkaar hebben de drie terminals een capaciteit van 2.288.000 kubieke meter. Ze zijn samen 723 miljoen euro waard.

De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond. De verkopen passen binnen de strategie van Vopak. Het bedrijf wil in Europa haar positie versterken op de grote industriële clusters in Antwerpen en Rotterdam. Eelco Hoekstra, CEO van Vopak: ‘Wereldwijd hebben we momenteel meer dan twee miljoen kubieke meter in aanbouw en er zullen nieuwe projecten worden aangekondigd om onze portefeuille uit te breiden met een focus op industriële, chemische en gasterminals. En om onze strategische positie op hublocaties te behouden.’

Delen:
Tags
Author