Finalisten Plant Manager of the Year 2019

Alweer voor de twaalfde keer wordt de Plant Manager of the Year gekozen. Ook dit jaar hebben we weer drie uitstekende finalisten: Marinus Tabak (RWE Eemshaven), Hanno Schouten (Neste Netherlands) en Sander Schiereck (Brenntag). Op 20 juni tijdens het congres Deltavisie maken wij bekend wie het boegbeeld van de Nederlandse industrie wordt. Hou de website in de gaten voor uitgebreide interviews met de finalisten.

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Petrochem Platform in samenwerking met de VNCI, Votob, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het kennisplatform Het Nieuwe Produceren. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid.

Marinus Tabak

Marinus Tabak (35 jaar) is plant manager van de Eemshavencentrale van RWE. Deze energiecentrale is bezig met een project om van kolen over te schakelen op biomassa. ‘Als je echt wat wil doen aan klimaatsverandering en de CO2-uitstoot moet je juist hier gaan werken’, zegt Tabak.

Marinus Tabak

Hanno Schouten

Hanno Schouten (45 jaar) is site director bij Neste Netherlands in Rotterdam en Sluiskil. Hij is ontzettend trots op wat het bedrijf heeft weten te bereiken, op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, de productieresultaten en bovenal de cultuur. Dat is gelukt doordat medewerkers zelf verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Hij stimuleert ze en helpt hen om te groeien en verbeteren.

Hanno Schouten

Sander Schiereck

Sander Schiereck (41 jaar) is plant manager bij Brenntag Benelux in Rotterdam. Het bedrijf richt zich op de distributie van chemicaliën. Hij is trots op de open cultuur die bij Brenntag heerst. ‘Ik wil een bijdrage leveren aan het werkplezier van anderen.’ Daarnaast is hij bezig om het bedrijf technisch en organisatorisch klaar te maken voor toekomstige groei.

Sander Schiereck

Winnaar

Een vakkundige jury beoordeelt de kandidaten onder andere op maatschappelijke betrokkenheid, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Ook kan er in juni via internet worden gestemd en mag mogen de bezoekers van het congres Deltavisie 2019 hun stem uitbrengen. Tijdens dit congres op 20 juni presenteren de finalisten zich aan het publiek. In de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. In 2018 verkoos de jury Niels Smits van Dow Terneuzen tot Plant Manager of the Year.

Delen:
Author