Nieuwe fabriek Air Liquide kan met minder energie toe

Air Liquide is begonnen met de bouw van een waterstofproductie-eenheid op de Antwerpse site van Covestro. De eenheid gaat dankzij een nieuwe technologie energie-efficiënter waterstof produceren, zonder overtollige stoomproductie. Tegelijkertijd zal een deel van de CO2 die ook tijdens het productieproces vrijkomt, worden afgevangen en als grondstof aan Covestro worden geleverd.

Het totale aardgasverbruik voor de productie van waterstof en de CO2-uitstoot worden met ongeveer vijf procent verminderd in vergelijking met een conventionele productie-eenheid die aardgas met stoom omzet in waterstof. Air Liquide investeert tachtig miljoen euro in de bouw van de “nieuwe generatie” waterstofproductie-eenheid. Deze zal naar verwachting in 2020 operationeel zijn. Het waterstof zal Covestro gebruiken voor de productie van aniline, maar gaat voor een deel ook naar het bestaande waterstofnetwerk van Air Liquide in het Antwerpse industriegebied.

 

Delen:
Author