Vivienne de Leeuw nieuwe CFO Havenbedrijf Rotterdam

Vivienne de Leeuw (1975) wordt per 1 juli de CFO (chief financial officer) van Havenbedrijf Rotterdam en lid van de algemene directie. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op, die na acht jaar afscheid neemt.

De Leeuw was hiervoor onder meer CFO bij RTL Nederland en KPN Consumer Residential. Zij begon haar financiële carrière in 1999 en bekleedde onder andere leidinggevende functies op het terrein van Corporate Finance en Investor Relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco. Tijdens haar carrière heeft zij ruime ervaring opgedaan als strategisch bestuurder op thema’s als data intelligence, procesoptimalisatie en transitie naar nieuwe verdienmodellen.

‘Ik zie een cruciale rol voor het Havenbedrijf Rotterdam in de energietransitie en digitalisering, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag’, zegt De Leeuw. ‘In een sterk veranderende omgeving, kijk ik er naar uit de brug te slaan tussen de organisatie, haar strategie en de stakeholders en verdere professionalisering van de financiële processen te realiseren. De trots die het bedrijf uitstraalt is bijna tastbaar, dat is prachtig om te zien.”

Delen:
Author