Waterstof gevaarlijk? Mierenzuur biedt soelaas

Startup DENS, voortgekomen uit Team FAST dat bekend is van de mierenzuurmotor, ziet een mooie kans voor de mierenzuurtechniek bij generatoren en waterstof tankstations. Binnenkort komt de startup met een schone generator die mierenzuur omzet in waterstof en vervolgens elektriciteit.

Hoewel waterstofgas een schone brandstof kan zijn, is het ook licht ontvlambaar en explosief. Het moet daarom worden opgeslagen in kostbare tanks die een hoge druk aankunnen. Door mierenzuur als tussenschakel toe te passen, wil DENS de nadelen van waterstof ondervangen. Mierenzuur is een vloeistof die gewoon kan worden getankt, net als benzine of diesel. DENS noemt het daarom ook wel hydrozine.

De ervaring die eerder werd opgedaan met Team Fast leidde in 2018 tot een pilot in samenwerking met bouwbedrijf BAM Infra. Een flinke hydrozinetank voedde toen een schone generator die twee weken lang stroom bij de verbouwing van de N211 leverde.

Delen:
Author