Nouryon investeert in Rotterdamse fabriek

Nouryon heeft een reeks investeringen gedaan in haar metaalalkylfabriek in Rotterdam om de efficiëntie te verbeteren en de capaciteit te verhogen. Hierdoor kan het chemiebedrijf naar eigen zeggen voldoen aan de groeiende vraag van klanten uit de polymeerindustrie.

‘De Rotterdamse fabriek heeft de productiecapaciteit de afgelopen drie jaar met meer dan veertig procent verhoogd en deze laatste investeringsserie stelt ons in staat om duurzaam te groeien’, zegt plant manager Jeroen Jungschlager. ‘Het stelt ons in staat om grotere volumes te verplaatsen met een verbeterde betrouwbaarheid en consistentie naar onze klanten toe.’

De meest recente investering omvat onder meer het automatiseren van de aanvoer van grondstoffen waarmee de algehele efficiëntie en veiligheid op de site verbetert door het vermijden van potentiële blootstellingsrisico’s. Dit project maakt het ook mogelijk materiaal in bulk aan te leveren, wat de transportkosten verlaagt.

Delen:
Author