Laatste onderhoudsstops 2019 Chemelot in zicht

De laatste twee onderhoudsstops op Chemelot komen in zicht. Sinds april zijn al een aantal fabrieken aan de beurt geweest. Nu staan alleen nog de fabrieken van Sabic en Arlanxeo op de planning.

Sabic start aankomend weekend op Chemelot met de zesjaarlijkse onderhoudsstop aan naftakraker Olefins 4. Tijdens deze turnaround worden naast het onderhoud een aantal projecten uitgevoerd. Zo wordt er onder andere een nieuwe fakkeltip geplaatst. Deze tip is duurzamer en efficiƫnter waardoor het licht en geluid tijdens het fakkelen wordt verminderd. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor een aansluiting op het warmtenetwerk van Het Groene Net.

In november vindt de zesjaarlijkse onderhoudsstop van de rubberfabriek EPT 3 van Arlanxeo plaats. Ook in deze fabriek worden, naast de reguliere inspecties, keuringen en revisies, diverse duurzaamheidsprojecten en procesoptimalisaties uitgevoerd.

Lees hier een uitgebreid artikel over de negen onderhoudsstops die dit jaar op Chemelot worden uitgevoerd.

Delen:
Author