LHC 1 van Dow ligt stil voor groot onderhoud

Het groot onderhoud aan kraker LHC 1 bij Dow in Terneuzen is begonnen. Meer dan 1.500 extra medewerkers van verschillende externe bedrijven voeren onderhoudswerkzaamheden uit. De voorbereidingen zijn al in 2017 begonnen.

LHC staat voor Light Hydro Carbons, oftewel koolwaterstoffen. De kraker splitst nafta – een afgeleide van ruwe olie – in koolwaterstoffen, zoals etheen, propeen, benzeen en butadieen. Dat zijn de grondstoffen voor de andere Dow-fabrieken die er chemicaliën en kunststoffen van maken.

De bouw van LHC 1 begon in 1969. Het was de eerste kraker van Dow in Terneuzen en hij werd het hart van de vestiging. De bouw van deze eerste naftakraker kostte toen 400 miljoen gulden. De tweede kraker LHC 2 had in 2017 een stop voor groot onderhoud. Dow heeft in Terneuzen drie naftakrakers.

Delen:
Author