Total verkoopt activiteiten Brunei aan Shell

Total verkoopt dochteronderneming Total E&P Deep Offshore Borneo aan Shell. Het bedrijf heeft 86,95 procent van het belang in Block CA1, honderd kilometer uit de kust van Brunei. Met de overeenkomst is driehonderd miljoen euro gemoeid.

Blok CA1 beslaat 5850 vierkante kilometer, met waterdieptes variërend van 1000 tot 2500 meter. Total exploiteert momenteel het blok samen met partners Murphy Oil (8,05 procent) en Petronas (5 procent).

De transactie wordt naar verwachting in december van dit jaar afgerond. ‘Deze transactie past in onze strategie om onze portefeuille actief te beheren en zal bijdragen aan ons programma om in de periode 2019-2020 5 miljard dollar aan niet-kernactiva af te stoten’, aldus Arnaud Breuillac, president exploration & production bij Total.

Delen:
Tags
Author