Aldel installeert twaalf megawatt zonnepanelen

Aluminium Delfzijl (Aldel) installeert in totaal vijftigduizend vierkante meter zonnepanelen op zijn fabrieksdaken. De verwachte zonnecapaciteit ligt tussen acht en twaalf megawatt.

Aluminiumproducent Aldel gebruikt veel stroom voor de elektrolytische productie van aluminium. Om zijn energieverbruik te vergroenen, selecteerde het bedrijf Ecorus als samenwerkingspartner.

Het doel van de samenwerking is om de haalbaarheid te onderzoeken van het bouwen, onderhouden en exploiteren van een zonnecelinstallatie op de daken van DAMCO. Het bedrijf verwacht eind volgend jaar te beginnen met de installatie van de zonnepanelen. Dan kunnen ze halverwege 2021 beginnen met de eerste stroomlevering.

Tienjarenplan

De installatie van zonnecellen op de fabrieksdaken van Aldel past in de toekomstvisie en strategie van de aluminiumproducent. Het hiervoor opgestelde tienjarenplan wordt in drie fasen uitgevoerd. Dit plan kijkt naar het verminderen van CO2-uitstoot, overschakelen op duurzame energie, zelf opwekken van duurzame energie en coördinatie van productie met de beschikbare capaciteit in het netwerk. En dat laatste is belangrijk voor het balanceren van het energienet zodat meer duurzame energie op het net kan komen.

Delen:
Author