Teijin Aramid zet volgende stap in uitbreiding

Teijin Aramid is klaar voor de volgende fase van zijn productie-uitbreiding. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het de productiecapaciteit voor Twaron met 25 procent ging verhogen. Hiervan is inmiddels vijf procent gerealiseerd. Nu komt daar nog een extra uitbreiding van 25 procent bovenop.

Voor de uitbreiding van de fabrieken investeert Teijin in nieuwe technologieën die zorgen voor vermindering van de CO2-uitstoot. ‘We gebruiken deze kans om onze productiefaciliteiten op een duurzame wijze te moderniseren, stelt Gert Frederiks, CEO en President van Teijin Aramid. ‘Uiteindelijk willen we dat de hele aramide-keten duurzaam en circulair is. Dat betekent dat wij, aan de ene kant, werken aan het efficiënter omgaan met energie en bijdragen aan de energietransitie en het vergroenen van onze grondstoffen. En aan de andere kant zorgen we ervoor dat onze klanten hun toepassingen duurzamer maken door Twaron te gebruiken.’

De fabriek in Delfzijl maakt de grondstof voor Twaron. In Emmen maakt Teijin er vervolgens garens, vezels en pulp van. Deze producten worden onder andere verwerkt in vliegtuigcontainers en autobanden. De volledige uitbreidingen in Emmen en Delfzijl zijn naar verwachting in 2022 klaar en zullen resulteren in enkele tientallen extra banen in de regio.

 

 

Delen:
Tags
Author