30 jaar Petrochem speciale uitgave

Petrochem bestaat alweer 30 jaar! Voor deze speciale uitgave zijn we de archieven ingedoken om enkele projecten uit het verleden een update te geven. Een greep uit de onderwerpen: De chemische camping van Ineos; Het GTL-consortium van de NAM, en de verhoudingen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

En verder:

Daarnaast is een groot deel van deze editie gericht op de European Industry & Energy Summit, 10 en 11 december in de Kromhouthal, Amsterdam. Daar spreekt onder andere Vattenfall CEO Magnus Hall. De boodschap die hij verspreidt is hoopgevend. Het energiebedrijf streeft naar een fossielvrije energievoorziening binnen één generatie en betrekt de industrie zo veel mogelijk bij zijn missie.

De industrie staat voor de opgave om 14,3 miljoen ton extra CO2-uitstoot te reduceren in 2030. Is dit haalbaar? Hans van der Spek van FME is optimistisch.

Duitsland en Nederland moeten flink aan de slag om hun respectievelijke doelen te halen, en kunnen elkaar daarbij helpen. Experts zien vooral in de decarbonisering van industrie goede kansen.

Dit en meer leest u in de laatste Petrochem van dit jaar! Deze editie verschijnt 3 december, maar kunt u nu tijdelijk alvast online lezen!

 

 

Delen:
Author