BASF investeert miljarden in China

Chemiebedrijf BASF is begonnen met de bouw van een nieuwe grote productielocatie in Zuid-China. Het gaat om een investering van maar liefst tien miljard dollar. De nieuwe productielocatie in Zhanjiang, provincie Guangdong, zal technische kunststoffen en thermoplastisch polyurethaan (TPU) produceren.

Vanaf 2022 zal de fabriek voor technische kunststoffen een jaarlijkse capaciteit hebben van 60.000 ton. Daarmee wil BASF voldoen aan de groeiende vraag, met name in de automobielindustrie, elektronica en elektromobiliteit. Dit verhoogt de totale capaciteit van BASF in de regio Azië-Stille Oceaan tot 290.000 ton per jaar. De volledig geïntegreerde site, ofwel Verbund-vestiging is een volledige dochteronderneming van BASF.

Volledig in handen

BASF had het voornemen al bevestigd in een intentieverklaring in juli 2018. Volgens de chemiereus is het haar grootste investering ooit en wordt het onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van BASF geëxploiteerd. Daarmee is BASF de het eerste chemiebedrijf die een grote productielocatie in China volledig in handen heeft.

De groep heeft momenteel zes zogenoemde grote Verbund-vestigingen wereldwijd, twee in Europa (Antwerpen en Ludwigshafen), twee in Noord-Amerika en twee in Azië. Daar komt nu dus een bij in China.

Delen:
Author