Groningen Seaports en The Planet Calls bestrijden plastic soep

Groningen Seaports en The Planet Calls zijn een Europees partnership aangegaan in het kader van gezamenlijke bestrijding van plastic soep. Komende jaren wordt in grootschalige projecten samengewerkt om nieuwe technieken op het gebied van ‘plastic opruimers’ te kunnen testen. 

Groningen Seaports zet sterk in op het stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe technieken om plastics te recyclen. Het verantwoord verzamelen van deze plastics (zowel op land als op zee) is voor het havenbedrijf daarbij een belangrijke factor. Een samenwerking met The Planet Calls is voor Groningen Seaports een belangrijke stap in deze richting.

The Planet Calls heeft als missie om in 2030 de oceanen plasticvrij te maken door het stimuleren van de groei van nieuwe technieken op dit gebied. Oprichters Leslie Maliepaard en Amour Setter willen op deze manier met grootschalige impact projecten de wereld verbeteren.

De samenwerking met The Planet Calls past perfect in de toekomstvisie die CEO Cas König heeft met het havenbedrijf. ‘De ambitie van The Planet Calls om samen met Europese partners een duurzamere wereld te realiseren en bij te dragen aan de oplossing van dit wereldprobleem sluiten naadloos aan bij die van ons. Wij zijn dan ook erg enthousiast over deze samenwerking en denken dat onze ambities elkaar versterken.’

Delen:
Author