Ineos bouwt handgelfabriek in tien dagen

Ineos gaat in tien dagen een fabriek bouwen in Newton Aycliffe (Engeland) om desinfecterende handgel te maken. Het chemiebedrijf wil een miljoen flessen handgel per maand gaan maken. In Herne in Duitsland komt een kopie van de Engelse fabriek te staan.

Ineos is Europa’s grootste producent van de twee belangrijkste grondstoffen die nodig zijn voor ziekenhuiskwaliteit handreinigers. Hun vestigingen in Grangemouth, Schotland en Noord-Duitsland produceren jaarlijks bijna een miljoen ton. Maar dat is in de strijd tegen het coronavirus niet genoeg. Daarom worden de twee nieuwe fabrieken gebouwd.

Tijdens de coronacrisis krijgen ziekenhuizen in Engeland en Duitsland de desinfecterende handgel gratis. Particulieren kunnen het in de winkel kopen.

Delen:
Tags
Author