I-SZW reageert komende week op uitstel onderhoudsstops

Gunvor heeft in Rotterdam zijn onderhoudsstop inmiddels uitgesteld, als gevolg van de coronacrisis. Meer productiebedrijven zijn uitstel aan het onderzoeken. Via het Landelijk Platform Inspectiediensten hebben verschillende keuringsdiensten Inspectie SZW op de hoogte gebracht van de situatie.  I-SZW heeft beloofd volgende week met een officiële reactie te komen.

Veel installaties in de energievoorziening en de procesindustrie horen tot de vitale onderdelen van onze samenleving. Continuering van de activiteiten is daarom essentieel. Belangrijk is wel dat de bedrijven bij uitstel van stops de integriteit van de installaties kunnen garanderen.

Goedkeuring

Veel bedrijven onderzoeken momenteel of met kleine ingrepen de interval tussen turnarounds met een paar maanden tot een half jaar kan worden opgerekt. Het is uiteindelijk I-SZW die daar namens de overheid goedkeuring voor moet geven.

 

Delen:
Author