Petrochem aprilnummer: Onderhoudsstops juist naar voren halen?

Petrochem 3 verschijnt 21 april op de mat, maar is nu ook drie maanden gratis online te lezen! In dit nummer: Lege scholen bieden een ideale mogelijkheid voor groot onderhoud, stelde Koninklijke OnderhoudNL onlangs. ProRail vervangt vervroegd 7,3 kilometer aan spoorstaven in de Schipholtunnel, nu er minder treinen rijden. Kan de industrie haar onderhoudsstops ook niet beter vervroegen in tijden van corona?

En verder:

Met de subsidie duurzame energie en klimaat ondersteunt het kabinet ook power-to-x-technologie. Elektrochemie, e-boilers en groene waterstof vermijden CO2-uitstoot en ondersteunen tegelijkertijd de elektriciteitssector bij het inpassen van windenergie. Frontrunner Nouryon past zijn processen al deels aan het aanbod van groene stroom aan en plukt daar de vruchten van.

Ook in de chemische industrie zet corona de dagelijkse praktijk stevig op zijn kop. Zeker op het gebied van onderhoudsstops. CEO Marc Dassen van Sitech: ‘Een turnaround is al topsport. Daar bovenop moeten we nu veel extra maatregelen nemen.’ Wellicht dat de extreme omstandigheden innovatieve ontwikkelingen kunnen versnellen. ‘De mogelijkheden van predictive maintenance, digitalisering, online training en meer worden nu zeer actueel.’

Verduurzaming is niet langer een imagokwestie voor de petrochemische industrie. Bedrijven zien in dat het bittere noodzaak is om op lange termijn te overleven. Daarom wordt er serieus geïnvesteerd in de elektrificatie van één van de grootste energieslurpers: de stoomkraker. Maar er is nog heel wat ontwikkelingswerk te doen.

Dit en nog veel meer leest u nu in Petrochem 3!

Delen:
Author