Borealis kan na groot onderhoud fabrieken weer opstarten

Borealis Plastomers op Chemelot heeft zijn turnaround zo goed als afgerond. Op LinkedIn deelde Arno Benneker, area leader Technical Development bij Borealis, er een bericht over. ‘De laatste loodjes sleutelwerk en nu veilig en gezond richting opstart van onze Borealis Plastomers fabrieken in Geleen!’

Toen de corona-maatregelen half maart van kracht werden, was de stop bij Borealis al begonnen. Omdat de fabriek plastomeren voor onder andere medische toepassingen produceert, stelde het bedrijf alles in het werk om de turnaround toch zo snel mogelijk af te ronden. De gezondheid van de medewerkers was daarbij natuurlijk een extra punt van aandacht.

Bij de stop waren vijfhonderd medewerkers betrokken, maar dat aantal zou gaandeweg snel teruglopen, liet Borealis weten. Onder de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, zette het bedrijf maximaal in op de gebruikelijke maatregelen, zoals hygiënevoorschriften, sociale afstand en zoveel mogelijk thuiswerken.

Maar het paste ook praktische zaken aan. Om te voorkomen dat mensen allemaal bij elkaar in een kantine gingen zitten, kregen de medewerkers bijvoorbeeld lunchpakketten. En om dezelfde reden heeft Borealis het aantal werkplekken en kleedruimtes uitgebreid.

Delen:
Tags
Author