Samenwerking Air Products en Thyssenkrupp elektrolyse

Industriële gassenproducent Air Products en elektrolysespecialist Thyssenkrupp tekenden een strategische samenwerkingsovereenkomst. De twee bedrijven werken samen om groene waterstofprojecten te ontwikkelen. Daarbij maken ze gebruik van hun complementaire technologie en hun expertise op het gebied van engineering en projectuitvoering.

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan elektrolysefabrieken met lage kapitaal- en operationele kosten (CAPEX en OPEX), betrouwbare technologie en een solide projectuitvoering om grootschalige waterstofprojecten levensvatbaar maken, committeerden Air Products en Thyssenkrupp zich aan de exploitatie van groene waterstoffabrieken op gigawatt schaal.

Thyssenkrupp levert zijn technologie en stelt specifieke engineering, equipment en technische diensten ter beschikking aan Air Products voor de bouw van waterelektrolyse-fabrieken. Air Products zal de fabrieken bouwen en bedrijven. De samenwerking maakt gebruik van de technologie van Thyssenkrupp, waarmee Air Products groene waterstof produceert voor duurzaam transport, energieopwekking en de productie van chemicaliёn.

Alkaline

Thyssenkrupp ontwikkelde een zeer effectieve alkaline waterelektrolyse-technologie. Het bedrijf bouwde meer dan 600 projecten en elektrochemische fabrieken met een totale capaciteit van meer dan tien gigawatt. Het bedrijf beschikt over diepgaande kennis met betrekking tot de engineering, inkoop en bouw van dergelijke fabrieken.

Delen:
Author