DSM verkoopt tak voor duurzame coatingharsen aan Covestro

DSM verkoopt haar tak voor duurzame coatingharsen aan Covestro voor 1,6 miljard euro. De verkoop past in de lijn van DSM, dat zich steeds meer richt op voeding, gezondheid en duurzaam leven.

De omzet van de verkochte tak (Resins & Functional Materials) was in 2019 1 miljard euro. Door de overname wordt Covestro een van grootste leveranciers op het gebied van duurzame coatingharsen.
Markus Steilemann, CEO van Covestro: ‘Deze overname is een belangrijke stap in onze bedrijfsstrategie. RFM (Resins & Funtional Materials, de tak die wordt overgenomen, red.) versnelt de groei van ons bedrijf. Door de combinatie van onze sterke innovatiecapaciteiten, duurzame productportfolio’s en complementaire technologieën en klantindustrieën, zullen we aanzienlijke waarde ontsluiten. Tegelijkertijd is deze overname ook een belangrijke stap om innovatie te stimuleren op weg naar een circulaire economie.’

De afronding van de transactie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021 en is afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties, inclusief de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Delen:
Author