Covestro ontvangt eerste levering duurzame benzeen Total

Covestro heeft de eerste levering duurzame benzeen ontvangen van Total. Het chemiebedrijf zet dit in als grondstof voor aniline, waarmee ze vervolgens MDI (difenylmethaandi-isocyanaat) produceert. Dit is de basis voor polyurethaan hardschuim, dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld isolatiemateriaal.

Het duurzame benzeen, ISCC Plus-gecertificeerd, is geproduceerd door het platform van Total Raffinage en Petrochemie in het Franse Normandië. Van daaruit is het vervoerd naar de Antwerpse vestiging van Covestro.

‘Door de samenwerking met Total ondersteunen wij onze klanten in de hardschuimsector om hun productie nog duurzamer te maken en zich ook als een duurzame speler te positioneren,’ zegt Daniel Meyer, wereldwijd verantwoordelijk voor het segment Polyurethanen bij Covestro. ‘Zij kunnen deze drop-in oplossing onmiddellijk in hun bestaande productieprocessen gebruiken zonder dat hiervoor technische aanpassingen nodig zijn.’

Delen:
Author