Vopak Terminal Vlaardingen breidt uit

Vopak investeert in opslag van op afval gebaseerde grondstoffen die geschikt zijn voor de productie van biobrandstoffen. Het bedrijf bouwt zestien nieuwe opslagtanks op haar terminal in Vlaardingen. In totaal gaat het om extra opslagcapaciteit van 64.000 kubieke meter.

De grondstoffen die in de nieuwe tanks worden opgeslagen, zijn bijvoorbeeld afgewerkte bakolie en talg. Deze kunnen worden omgezet in biodiesel en biokerosine. Vopak Terminal Vlaardingen heeft al ervaring met de opslag van dit soort grondstoffen. De terminal heeft tanks voor plantaardige oliƫn, dierlijke vetten, oleochemicaliƫn en biodiesel. Er staan 293 tanks op de site, met bij elkaar een opslagcapaciteit van 565.606

De laatste keer dat de terminal nieuwe opslagtanks plaatste, was in 2014. Toen ging het om negen tanks die vier oude moesten vervangen. Een jaar later nam het bedrijf ook nog een nieuw railverladingsstation in gebruik. Hoewel grote investeringen sindsdien uitbleven, staat de inmiddels negentig jaar oude terminal niet stil. Vopak Vlaardingen was de eerste terminal in de Rotterdamse haven waar op een tankdak energie werd opgewekt met zonnefolie.

 

Delen:
Tags
Author