Covestro rondt overname onderdeel DSM af

Chemiebedrijf Covestro neemt de Resins & Functional Materials-activiteiten (RFM) definitief over van DSM. Regelgevende instanties keuren de overname goed, nadat de bedrijven eind september 2020 al een overname-overeenkomst hadden getekend.

De transactie breidt Covestro’s portfolio van duurzame coatingharsen aanzienlijk uit in deze groeimarkt. Dankzij de integratie van het DSM-onderdeel zullen de inkomsten van het bedrijf met ongeveer 1 miljard euro toenemen en wordt Covestro’s wereldwijde productienetwerk uitgebreid met meer dan 20 vestigingen, waaronder verschillende in Nederland.

Volledige integratie

Met de transactie breidt Covestro zijn activiteiten uit op verschillende gebieden. Het bedrijf is al een grote wereldwijde leverancier van watergedragen polyurethaandispersies. De overname van RFM voegt daarbij een compleet assortiment polyacrylaatharsen op waterbasis toe én enkele sterke merken op het gebied van duurzaamheid, zoals Niaga®, oplossingen voor 3D-printing en voor geavanceerde coatings voor zonnepanelen. Bovendien breidt Covestro zijn technologie-portfolio uit met hybride technologieën op waterbasis, poedercoatinghars en UV-harsen. Na een uitgebreide analyse verwacht Covestro dat de permanente synergie-effecten na de volledige integratie tegen 2025 zullen oplopen tot ongeveer 120 miljoen euro per jaar.

Delen:
Author