Yolande Verbeek finalist Plant Manager of the Year 2021 verkiezing

Yolande Verbeek van Uniper is finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing! Mark Gerards van Sabic en At Plasman zijn de andere twee finalisten.

Yolande Verbeek is plantmanager van de kolencentrale van Uniper op de Maasvlakte. Toen zij in 2018 de stap naar Uniper maakte, dacht Verbeek: Hoe ga ik nou aan mijn vrienden uitleggen dat ik voor een kolencentrale ga werken?Ze blijkt dat heel goed uit te kunnen leggen. Je hebt een betrouwbare basisvoorziening aan elektriciteit nodig in Nederland. Daarnaast sta ik graag aan de basis van het nieuwe energielandschap als kolen worden uitgefaseerd.’ Uniper heeft dan ook al veel plannen om om te schakelen naar andere technologieën, brandstoffen en CO2-neutraal of zelfs –vrij verder te gaan.

Naast aandacht voor de energietransitie zet Verbeek zich in om medewerkers de markt te laten begrijpen waar ze in werken. De prijzen voor kolen, gas en elektriciteit hebben namelijk een flinke invloed op het opereren van de kolencentrale van Uniper op de Maasvlakte. Verbeek: ‘Ik vind het belangrijk dat operators zicht hebben op hoe de gas- of kolenprijs zich beweegt en dat ze begrijpen waarom wij met ons vermogen omhoog of omlaag gaan. Voorheen deden ze gewoon wat ze opgedragen kregen. Nu proberen we wel echt het inzicht in de markt bij de medewerkers te brengen.’ Het zorgt er volgens de plantmanager voor dat ze veel meer betrokken zijn en een goede relatie kunnen leggen met wat ze in hun werk doen.

Verkiezing

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs pers en platform in samenwerking met de VNCI, Votob, VOMI, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het het Petrochem Platform. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse industrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid. Tijdens Deltavisie 2021 op 17 juni maken we bekend wie zich komend jaar Plant Manager of the Year 2021 mag noemen.

Lees in het komende meinummer van Petrochem een uitgebreid interview met Yolande Verbeek.

Yolande Verbeek

Plantmanager Yolande Verbeek van Uniper. Fotocredit: Babet Hogervorst

Delen:
Author