DSM verhuist hoofdkantoor naar Maastricht

Koninklijke DSM wil een nieuw hoofdkantoor bouwen in Maastricht. De bouw moet in 2023 klaar zijn. Op het moment staat het hoofdkantoor in Heerlen.

Het nieuwe kantoor wordt een ‘visuele vertaling van de cultuur van DSM en onderbouwt de hybride manier van werken van het bedrijf in een clubhuisachtige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken’. DSM past in het ontwerp en bij de bouw van het energieneutrale kantoorpand de hoogste duurzaamheidsnormen (BREEAM) toe. De gebruikerservaring en de hybride werkprincipes van DSM vormen de basis voor het ontwerp van het nieuwe pand.

De nieuwe locatie is gevestigd in het centrum van Maastricht (Wyck). Het perceel bestaat uit twee gebouwen – een historisch monument en een bioscoop – die worden samengevoegd, gerenoveerd en opgeknapt waarmee het pand een nieuwe bestemming krijgt en nieuw leven wordt ingeblazen.

DSM heeft diverse mogelijkheden verkent om zijn huidige kantoreninfrastructuur in Limburg toekomstbestendig te maken. Dit heeft onder andere geleid tot de beslissing om het kantoor in Sittard niet te heropenen. Het heeft bovendien laten zien dat het bouwen van een nieuw hoofdkantoor op het perceel in Maastricht een waardevolle, langetermijnoplossing biedt die de hybride manier van werken van het bedrijf faciliteert. DSM wil nauw samenwerken met de gemeente Heerlen om een geschikte nieuwe eigenaar voor het kantoor in Heerlen te vinden.

Foto: Artistieke impressie van het nieuwe hoofdkantoor. Credit: DSM

Delen:
Tags
Author