Drukke stopperiode op Chemie Park Delfzijl

Deze week beginnen de stopwerkzaamheden van de chloorfabriek van Nobian en de monochloorazijnzuurfabriek van Nouryon op Chemie Park Delfzijl. Ook Delamine begint aan een grote onderhoudsstop.

De chloorfabriek van Nobian, officieel het Membraan-Elektrolysebedrijf (MEB) genoemd, scheidt pekel met stroom in chloorgas, waterstofgas en natronloog. Het chloorgas gaat onder andere naar de MCA-fabriek van Nouryon. De onderhoudsstops zijn daarom op elkaar afgestemd.

Ook de onderhoudsstop van Delamine is gepland in dezelfde periode. De joint venture van Nouryon en het Japanse Tosoh maakt ethyleenaminen. Het productieproces is gebaseerd op de omzetting van dichloorethaan met ammoniak. Hierbij wordt ook natronloog van de chloorfabriek gebruikt.

Online startwerkinstructie

Nobian heeft voor de chloorfabriek een online startwerkinstructie opgezet. Tijdens de Covid-19 pandemie in 2020 heeft deze uit nood zijn intrede gedaan. De digitale instructie is echter zo goed bevallen, dat Nobian deze manier van werken ook bij deze stop heeft opgezet. Contractors kijken vooraf op een zelfgekozen moment via een website naar de instructie. Zo kunnen ze vrijwel meteen aan de slag.

Lees meer over de digitale startwerkinstructie.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl