Nedstack bereidt testopstelling Eemsdelta voor

Nedstack heeft vergevorderde plannen om nabij Parkdiensten Eemsdelta een testopstelling te bouwen. Deze gaat via een brandstofcel waterstof omzetten in elektrische energie.

Groningen Seaports bereidt samen met haar civiele partner en KIWA een aansluiting voor op de bestaande waterstofleiding op het Chemie Park Delfzijl. Deze is in 2017 in gebruik genomen en ligt tussen Nobian en het tankstation van PitPoint, waarvan Groningen Seaports eigenaar is.

Als de aansluiting er komt, zou dit de eerste uitbreiding zijn op het waterstofnetwerk van Delfzijl. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het waterstofnetwerk in fases verder wordt uitgebreid, zodat alle gebieden met elkaar worden verbonden. Binnen het Chemie Park Delfzijl stijgt de vraag naar waterstof, zowel bij gevestigde bedrijven als bij bedrijven die overwegen zich op het industriegebied in Delfzijl te vestigen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl