Shell start heiwerkzaamheden biobrandstoffenfabriek

Shell begint vanaf 10 februari met het heien voor de bouw van de biobrandstoffenfabriek HEFA op het terrein van Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam (voorheen Shell Pernis). De werkzaamheden duren tot het einde van het jaar.

De fabriek gaat vanaf 2024 brandstoffen maken van biologische (afval)olie. Dit gaat via hydrogenering met waterstof, isomerisatie en destillatie. De maximale productiecapaciteit van de beoogde fabriek is 820.000 ton biobrandstoffen per jaar. Naast de fabriek komt een pre-treatment unit (PTU) die de rest- en afvalstromen en oliƫn gaat voorbehandelen. De PTU krijgt een productiecapaciteit van ongeveer 1.100 kiloton voorbehandelde olie per jaar. Voor het detailed design en de inkoop heeft Shell Worley ingeschakeld.

> Lees meer over het project

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl