Vopak breidt capaciteit uit in Vlaardingen

Shell is een lange termijn samenwerkingsovereenkomst met Vopak aangegaan voor de opslag van een breed scala aan grondstoffen voor haar nieuwe biobrandstoffenfabriek in Pernis. Vopak gaat de fabriek bevoorraden via haar terminal in Vlaardingen en bouwt er 64.000 kubieke meter opslagcapaciteit bij.

De opzet bestaat uit nieuwe en bestaande infrastructuur die zal worden aangepast om grondstoffen op basis van afval te kunnen verwerken. De nieuwe infrastructuur is momenteel in aanbouw en bestaat uit in totaal zestien opslagtanks. De terminal heeft ruime ervaring met de opslag van dit soort producten, heeft al tanks voor plantaardige oliën, dierlijke vetten, oleochemicaliën en biodiesel. Er staan 293 tanks op de site, bij elkaar een opslagcapaciteit van 565.606 kubieke meter.

De biobrandstoffenfabriek in Pernis krijgt een capaciteit van 820.000 ton per jaar. De fabriek start vanaf 2024 met het produceren van biobrandstoffen zoals duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel uit afval. Denk daarbij aan gebruikt frituurvet, dierlijk vet en andere industriële en agrarische restproducten.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl