Samenwerking voor efficiëntere bouw groene-waterstoffabrieken

Worley, ABB en IBM willen gaan samenwerken om bedrijven te helpen bij het efficiënter en op schaal bouwen en exploiteren van groene-waterstoffabrieken. Doel is een geïntegreerde, digitaal ondersteunde oplossing te ontwikkelen waarmee bedrijven sneller, goedkoper en veiliger units kunnen bouwen en efficiënter kunnen exploiteren.

Hoewel veel industrieën willen investeren in groene waterstof, vormen hoge productiekosten een belemmering voor het bereiken van schaalvergroting. Daarnaast hebben productiefaciliteiten een toegankelijke en overvloedige duurzame energievoorziening nodig. De samenwerking van Worley, ABB en IBM is bedoeld om klanten te helpen deze uitdagingen aan te gaan. Door technologieën op te schalen en de productiekosten te verlagen, zodat groene waterstof op grotere schaal kan worden gebruikt.

Worley biedt expertise op het gebied van engineering, inkoop en constructie in alle stadia van een project. ABB biedt elektrische infrastructuur, automatisering, digitalisering, optimalisering en energiebeheer. IBM levert systeemintegratiediensten, evenals dataframework- en beheeroplossingen. Samen leveren de drie partijen operationele en onderhoudsdiensten, gebruikmakend van hun gecombineerde digitale expertise.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl