Sitech bereidt zich voor op 29 weken turnarounds

De voorbereidingen voor de grootste turnaroundperiode in de geschiedenis van Sitech zijn in volle gang. Voor dit najaar en aansluitend het voorjaar van 2023 staan zeven turnarounds gepland. De totale doorlooptijd is 29 weken.

Sitech verwacht 150 externe partijen op Chemelot om mee te helpen alle werkzaamheden uit te voeren. Het rekent op zeshonderdduizend uitvoeringsuren en meer dan duizend inspecties. Steigerbouwers zetten zo’n tweehonderd kubieke meter aan steigers neer.

In 2019 had Sitech ook een druk jaar. Toen waren er turnarounds bij USG, Anqore, Vynova, Sabic, OCI Nitrogen en Arlanxeo. Bij Sabic en OCI Nitrogen ging het om twee turnarounds. Een groot deel daarvan nam Sirech voor haar rekening.

Lees hier meer over de stopperiode in 2019.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl