Vergunning waterstofproject Djewels is rond

Gasunie en HyCC hebben de omgevingsvergunning voor hun Djewels-project binnen. Dat is een mooie stap voorwaarts naar een finale investeringsbeslissing, die de twee partijen voor het einde van dit jaar verwachten te nemen. Doel is dat de 20 MW waterstoffabriek in 2024 de eerste groene waterstof zal leveren.

Het plan is om op Chemiepark Delfzijl een 20 megawatt elektrolyse-installatie te bouwen die ongeveer 3.000 ton groene waterstof per jaar gaat maken. De installatie gaat flexibel opereren, meebewegen met de fluctuaties van wind- en zonne-energie. Daarnaast werken Gasunie en HyCC nauw samen met BioMCN, dat op Chemiepark Delfzijl methanol produceert. BioMCN wil de groene waterstof combineren met CO2 uit haar proces en maakt er e-methanol van.

Dat is wat waar het met het Djewels-project om gaat: de waardeketen zo concreet mogelijk aan elkaar koppelen, om modellen te testen en ervan te leren.

> Lees hier meer over het project

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl