DSM fuseert met Zwitserse Firmenich

DSM kondigt aan te willen fuseren met de Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Firmenich. De twee bedrijven gaan met elkaar verder onder de naam DSM-Firmenich met een hoofdvestiging in Zwitserland én Maastricht.

Het nieuwe bedrijf zal zich richten op de productie van geur- en smaak- en voedingsstoffen en stoffen die de textuur van voedingsmiddelen verbeteren. Hoewel het bedrijf officieel Zwitsers is, krijgt het een hoofdkantoor in zowel het Zwitserse Kaiseraugst als in Maastricht. De bedrijven verwachten de fusie in de eerste helft van 2023 te kunnen afronden.

Gezamenlijk zijn de bedrijven goed voor een omzet van zo’n veertien miljard euro. De twee zien synergievoordelen ter waarde van 350 miljoen euro, inclusief 500 miljoen euro aan extra omzet door met name de combinatie van Food & Beverage van DSM met Taste & Beyond van Firmenich.

Het nieuwe bedrijf krijgt vier divisies: Perfumery & Beauty, Food & Beverage/Taste & Beyond, Health, Nutrition & Care en Animal Nutrition.

Transformatie

DSM kondigde tegelijkertijd aan zijn engineering materials divisie te verkopen aan Lanxess en Advent. Met deze verkoop is de transformatie van DSM van chemiebedrijf naar voedingsmiddelenbedrijf afgerond. Eerder verkocht DSM al zijn dyneema-activiteiten aan het Amerikaanse Avient. Daarvoor verkocht DSM haar tak voor duurzame coatingharsen aan Covestro.

Delen:
Tags
Author

David@industrielinqs.nl