Lees Petrochem 4 nu tijdelijk online

De industrie moet zich veel meer laten zien, vindt de nieuwe Plantmanager of the Year Roel Jolling al wat langer. En sinds de verkiezing weet hij ook hoe. Voorheen wist hij niet hoe krachtig vlogs en blogs waren in combinatie met social media. ‘Ik kreeg heel veel reacties en werd zelfs in mijn dorp in België aangesproken op straat.’ Hij ondervond aan den lijve hoe krachtig nieuwe media kunnen werken.  

Verder besteden we in deze editie aandacht aan de grootste onderhoudsstop ooit bij Yara Sluiskil. Naast de wettelijke inspecties en het geplande onderhoud voert het bedrijf een aantal optimalisaties uit die kunnen zorgen voor een aanzienlijke beperking van de CO2-uitstoot. Ook besteden we aandacht aan Industry 4.0.

Topic van deze editie is onder andere Veiligheid. Voor elk nieuw project is de veiligheid geborgd via vergunningen, regels, richtlijnen en standaarden. Het realiseren van grootschalige elektrolyzers voor groene waterstofproductie is echter nieuw en daardoor schieten kennis en ervaring op bepaalde gebieden tekort. ISPT onderzoekt daarom met partners hoe de veiligheid van elektrolyzers objectief kan worden getoetst.

Lees er meer over in het september nummer van Petrochem. Bij de lezers op 13 september op de mat maar nu tijdelijk online al door te bladeren.

Delen:

breg@industrielinqs.nl