1,8 miljoen euro voor hernieuwbare ethyleen op Chemelot

Het Duitse bedrijf CropEnergies heeft een aandeel van vijftig procent genomen in de Nederlandse start-up Syclus. Het in 2021 opgerichte Syclus ontwikkelt een proces voor het maken van hernieuwbaar ethyleen uit hernieuwbare ethanol. De transactie heeft een waarde van 1,8 miljoen euro. Dit bedrag wordt gestoken in de ontwikkeling van een industriële installatie die een capaciteit van 100.000 ton etheen per jaar zal krijgen.

Als de haalbaarheidsstudie een positieve uitkomst heeft, wordt eind 2023 begonnen met de basic engineering. In 2026 zou de nieuwe plant operationeel moeten zijn. De installatie zal worden gebouwd op Chemelot Industrial Park in Geleen. Hiervoor zou een extra investering van 85 tot 100 miljoen euro nodig zijn.

Crop Energies is een grote producent van hernieuwbare ethanol. Het bedrijf produceert 1,3 miljoen kubieke meter per jaar. De investering in Syclus past in de strategie van het bedrijf om naast ethanol ook andere niet-fossiele grondstoffen aan de industrie te leveren.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl