Holland Hydrogen I Shell

Shell gunt Yokogawa contract voor automatisering Holland Hydrogen I

Shell heeft het Japanse Yokogawa Electric Corporation een contract gegund voor de automatisering van de nieuwe Holland Hydrogen I plant op de Tweede Maasvlakte. De Holland Hydrogen I elektrolyser krijgt een capaciteit van 200 MW en produceert 60 ton groene waterstof per dag. Hiermee is Holland Hydrogen I de grootste groene waterstoffabriek in Europa.

Shell nam afgelopen juli de definitieve investeringsbeslissing van de plant, die in 2025 opgeleverd wordt. De benodigde elektrische energie zal afkomstig zijn van het windpark Hollandse Kust Noord. Het geproduceerde waterstof wordt via de HyTransPort pijpleiding naar het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam vervoerd.

Yokogawa is met dit nieuwe contract verantwoordelijk voor de automatisering van de fabriek, de apparatuur en de systemen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl