Nobian Grow Greener Together Innovation Challenge

Nobian maakt winnaars duurzaamheidschallenge bekend

Vandaag heeft Nobian de winnaars van de eerste editie van de Grow Greener Together Innovation Challenge bekend gemaakt. Nobian zocht naar onconventionele oplossingen die passen in de strategie van het bedrijf. Het bedrijf zal de innovatieve voorstellen ondersteunen bij de opschaling. 

Nobian wees elf bedrijven aan als finalist. Vandaag maakte Michael Koenig, CEO van Nobian de vier winnaars bekend:

  • Het Duitse bedrijf Kraftblock ontwikkelt warmte-opslag systemen, gebruik makend van een specifiek thermisch geleidend materiaal en een hoge specifieke capaciteit.
  • Het Utrechtse Sensorfact werd in 2016 opgericht en levert complete energie management oplossingen inclusief sensoren, software, analyseert data en geeft advies om het energieverbruik te reduceren.
  • De eveneens Nederlandse onderneming Gradyent levert oplossingen om het warmtenetwerk te optimaliseren, waarbij het gebruik maakt van AI en de cloud. Het zorgt voor een Software-as-a-service platform voor warmte-optimalisatie, gecombineerd met het afstemmen van vraag en aanbod.
  • SLB (tot voor kort Schlumberger) ontwikkelde de EnerVenue batterij technologie voor efficiënte energie-opslag.
Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl