HyCC H2eron

Vergunningen H2eron Delfzijl ter inzage bij Provincie

Onlangs gaf HyCC een update over het project waterstofproject H2eron, voorheen Djewels2. In dit project werkt HyCC (onderdeel van Nobian en GIG) samen met SkyNRG, Groningen Seaports en diverse leveranciers om een waterstoffabriek van 40 MW te bouwen.  De nieuwe installatie komt op het Heveskes-terrein, direct grenzend aan de huidige site van HyCC. SkyNRG neemt het waterstof af om te gebruiken voor de productie van kerosine.

De vergunningen voor het project liggen tot mid-november ter inzage bij de Provincie. Daarna worden eventuele zienswijzen verwerkt en neemt de Provincie een besluit. Belanghebbenden hebben daarna zes weken de tijd om beroep aan te tekenen. Daarna is de beschikking onherroepelijk. Doel is om in 2024 te beginnen met de bouw van de fabriek, zodat in 2025 de eerste waterstof kan worden geleverd.

400 MW

HyCC heeft al meer dan 400 megawatt aan groene waterstofprojecten in ontwikkeling. Naast dit project, ontving het bedrijf onlangs alle benodigde vergunningen voor Europa’s eerste 20 megawatt waterstoffabriek in Delfzijl (Djewels1). In februari kondigde het ook de gezamenlijke ontwikkeling aan van H2-Fifty, een project van 250 megawatt in Rotterdam, met BP. Ook ontwikkelt het een project van 100 MW in IJmuiden met Tata Steel en Haven Amsterdam.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl