Raizen Rondonopolis

Shell sluit langetermijnovereenkomst voor afname cellulose ethanol

Shell heeft een overeenkomst gesloten met het Braziliaanse Raízen (een joint venture van Shell en Cosan) om de komende jaren 3,25 miljard liter cellulose ethanol uit rietsuikergewassen af te nemen. Het ethanol zal worden geproduceerd in vijf nieuw te bouwen fabrieken in Brazilië. Hiermee komt het totaal van de cellulose ethanol fabrieken van Raízen op negen. Raízen investeert zo’n 1,5 miljard dollar in de bouw van de fabrieken.

Volgens de overeenkomst zal Shell Trading Rotterdam de cellulose ethanol afnemen die gedurende de eerste tien jaar na opening van de fabrieken zal worden geproduceerd. De verwachting is dat de eerste fabriek in 2025 wordt opgeleverd. De laatste in 2027. Dat betekent dat Shell in ieder geval tot 2037 cellulose ethanol zal afnemen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl