investeringen tankopslag

Update: HES Hartel-terminal failliet verklaard

Nadat vorige week uitstel van betaling werd aangevraagd voor de nog in aanbouw zijnde Hartel-tankterminal, is deze bij het aflopen van de surseance failliet verklaard. De terminal kampte sinds de bouw in 2018 met vertragingen. De opslagterminal aan het Hartelkanaal in de Rotterdamse haven had eigenlijk in 2019 al gereed moeten zijn.

Carl Hamm van advocatenkantoor Borsboom & Hamm is aangesteld als curator. Hij zal onderzoeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. HES International zegt in een verklaring dat het project in financiƫle problemen kwam door verschillende tegenslagen, waaronder de COVID-19-crisis en een brand op de terminal. Hierdoor liep het project vertraging op en dat leidde tevens tot hogere kosten. Nu is het voor het bedrijf niet langer financieel haalbaar om verder te investeren in de terminal.

Andere activiteiten

De afgelopen maanden heeft HES International nog verschillende gesprekken gevoerd met banken die het project financierden en de klant (BP) om een oplossing te vinden om de bouw af te ronden. Dit heeft echter niet tot resultaat geleid. De onderneming zegt voorts dat het faillissement van de Hartel Tank Terminal geen invloed heeft op de andere activiteiten van HES, omdat deze terminal een volledig onafhankelijke entiteit was.

Niet voltooide HES Terminal Maasvlakte vraagt surseance van betaling aan

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl