Sabic Site Geleen

Plastic recycling fabriek Sabic Geleen nadert afronding

De plastic recyclinginstallatie die SABIC in Geleen bouwt, is in de afrondende fase. Het bedrijf verwacht dat de eerste circulaire polymeren nog dit jaar kunnen worden geproduceerd. Nu deze installatie bijna opgeleverd wordt, kondigde de CEO van de onderneming tijdens het jaarlijkse World Economic Forum in Davos ook aan dat het wil investeren in een nieuwe wereldschaal advanced recycling plant.

Sabic wil tegen 2030 jaarlijks 1000 kiloton circulair plastic produceren, gebruik makend van haar TruCircle oplossingen. In 2019 maakte het bedrijf ook in Davos bekend dat het wilde gaan investeren in de productie van circulaire plastics. Het ging toentertijd om de eerste kleinschalige commerciële installatie wereldwijd. Eén van de projecten die bij  Sabic op de planning staan, is een installatie die jaarlijks 200 kiloton circulaire materialen kan verwerken. Ook onderzoekt het de mogelijkheid om een kleine advanced recycling installatie in Saudi Arabië te bouwen.

Sabic en Plastic Energy starten bouw fabriek voor chemische recycling plastic

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl