Dow Terneuzen

Dow snijdt in kosten Europese vestigingen

Dow heeft vandaag bekend gemaakt hoe het haar voorgenomen besparingen van een miljard dollar nog dit jaar wil behalen. Het bedrijf geeft aan wereldwijd 2000 banen te schrappen en denkt ook aan het sluiten van bepaalde fabrieken. Dow kijkt hierbij specifiek naar Europa. Deze maatregelen moeten een besparing van 500 miljoen dollar opleveren. De andere 500 miljoen denkt het bedrijf te besparen op onderhoud, grondstoffen, logistiek en utilities.

Het bedrijf richt zijn besparingsmaatregelen met name op Europa, vanwege onzekerheden en uitdagende energiemarkten. Dow ziet meer kansen in andere regio’s en die krijgen dan ook prioriteit. Over het eerste kwartaal rekent de onderneming op kosten tussen de 550 en 725 miljoen dollar gerelateerd aan de voorgenomen maatregelen. Dat maakte het bedrijf bekend tegelijk met de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2022. Dow zag de volumes met 8 procent dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. Vooral in de EMEAI-regio, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India was een grote daling zichtbaar, van 18 procent.

De lokale betrokkenen worden geïnformeerd over de maatregelen. Het bedrijf maakte niet bekend wat de gevolgen per specifieke sites zijn. In Nederland en België werken momenteel zo’n 4.000 van de totaal 37.800 medewerkers van de Amerikaanse onderneming. Dow Terneuzen is de op één na grootste site van Dow wereldwijd.

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl