Pilot plant bioplastic garen

Chemport Europe heeft nieuwe pilot plant voor bio-polymeer garens

Bioplasticfabrikant Senbis en SPIC Facilities hebben een nieuwe flexibele pilot plant gebouwd voor de productie van enkel- en meerdradig bioplastic garen. De plant is gerealiseerd in de Chemport Europe Region. De installatie heeft een capaciteit van 50 kilo per uur en kan veel verschillende polymeren verwerken.

De pilot plant kan worden gebruikt voor onderzoek naar de eigenschappen van specifieke polymeren, maar kan ook worden gebruikt voor veldtesten. De pilotinstallatie wordt gevoed door twee verschillende extrusiesystemen. Senbis investeerde 5,5 miljoen euro in de nieuwe installatie, die op maat gemaakt is door het Britse bedrijf Fibre Extrusion Technology Limited (FET) en het Duitse KraussMaffei.

Foto: Senbis

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl