Engie en Equinor gaan verder met H2Be

Engie en Equinor ronden haalbaarheidsstudie waterstofproject Gent af

Engie en Equinor hebben de technische en economisch haalbaarheidsstudie voor het H2BE waterstofproject op de site van Engie in Gent afgerond. De partijen hebben nu een overeenkomst gesloten om het project verder te ontwikkelen.

De partijen zeggen dat zich er vorig jaar al meer dan twintig potentiële afnemers voor het H2BE project hebben gemeld. Ook ontving het samenwerkingsverband meerdere steunbetuigingen van investeerders en autoriteiten in België. Het project past in de waterstofstrategie van zowel de Belgische federale overheid als de Vlaamse overheid.

In het H2BE project wordt waterstof uit aardgas geproduceerd, waarbij het CO2 wordt afgevangen en opgeslagen. Het CO2 wordt als vloeistof vervoerd naar een site in de Noorse Noordzee. Engie en Equinor werken samen met Fluxys om het waterstof en CO2 naar industriële clusters binnen en buiten België te transporteren. Het is de bedoeling dat het project voor 2030 in bedrijf is.

Engie en Equinor willen blauwe waterstof produceren in Gent

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl