Inovyn Lillo

Ineos haalt 3,5 miljard financiering op voor Project One

Ineos heeft 3,5 miljard euro aan financiering opgehaald voor haar Project One. De nieuwe kraker die het bedrijf in Antwerpen bouwt, is met 4 miljard euro de grootste investering in de chemische industrie sinds 25 jaar. De plant is ontworpen om gebruik te maken van low carbon waterstof. Zodra dit mogelijk is, wordt de kraker CO2-neutraal.

Volgens Jason Meers, de financieel directeur van Project One is de aankondiging van de financiering voor de bouw en de operatie van de kraker een erg belangrijk moment voor Ineos. 21 banken ondersteunen het project. De Vlaamse overheid ondersteunt het project met 500 miljoen euro via het Gigarant-vehikel.

Ineos verwacht de nieuwe kraker in 2026 op te starten. Gedurende de bouw zullen op de drukste momenten tot 2500 mensen op de site aanwezig zijn. De kraker zal zorgen voor 450 nieuwe banen.

Foto: Ineos

Delen:

monique@industrielinqs.nl