Energie360 en TES sluiten intentieovereenkomst

TES wil synthetisch aardgas produceren met Zwitserse partner

Het Zwitserse energiebedrijf Energie 360° en de Belgische waterstofonderneming TES hebben een intentieverklaring ondertekend. Volgens de overeenkomst levert TES vanaf 2027 ongeveer één TWh hernieuwbaar synthetisch methaan (eNG) per jaar leveren aan Energie 360°. Energie 360° zal op haar beurt  CO2 aan TES leveren.

Hernieuwbaar synthetisch methaan wordt geproduceerd door een reactie van waterstof met CO2. TES wil het eNG produceren in regio’s waar veel duurzame energie wordt opgewekt. Energie 360° levert CO2, afkomstig uit haar eigen energiecentrales. Hierdoor wordt een gesloten cyclus gecreëerd. Het CO2 wordt afgevangen en kan vervolgens worden opgeslagen of worden gebruikt voor de synthese van eNG.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl